top of page

WAAROM U UW KUIKENS BIJ ONS AANSCHAFT

ONZE PASSIE

ONZE PASSIE

WIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN

ONZE KUIKENS

ONZE KUIKENS

ZIJN GEZOND, ONTWORMD EN LUISVRIJ

ADVIES

ADVIES

U KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

GARANTIE

GARANTIE

U KRIJGT GARANTIE OP UW KUIKENS

GROTE KEUS

GROTE KEUS

U HEEFT DE GROOTSTE KIPPEN KEUS

HANDLEIDING

HANDLEIDING

U KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE

ONZE KUIKEN RASSEN

Grote Rassen Kuikens
Australorp Kuikens Te Koop | De Kippenspecialist

AUSTRALORP

Australorp kippen zijn vriendelijke en rustige kippen. Hun prachtige verenkleed heeft een groene gloed, wat dit ras erg elegant maakt. Vooral op een zonnige dag stralen Australorp kippen in uw tuin.

Australorp kippen zijn goede leggers. Ze leggen 6 eieren per kip per week. Een voordeel van dit ras is dat ze niet snel broeds worden. Maar wanneer ze wel broeds zijn, zijn het uitstekende ouders die hun jongen probleemloos grootbrengen.

Australorp kippen zijn sterke kippen die goed tegen slechte weersomstandigheden kunnen. Ze vereisen ook geen extra verzorging en voelen zich overal thuis. Dit maakt ze een uitstekende keus voor beginnende kippenhouders en voor grotere kinderen.

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Barnevelder Kuikens Te Koop | De Kippenspecialist

BARNEVELDER 

Barnevelder kippen zijn zeer rustige kippen. Ze hebben een heel fijn, sociaal en lief karakter. Dit maakt ze een van de populairste kippenrassen om te houden.

Barnevelder kippen zijn uitstekende leggers en worden zelden broeds. Ze leggen 6 grote donkerbruine eieren per kip per week. Ook bijzonder aan dit ras is dat ze 's winters door blijven leggen.

Barnevelder kippen hebben geen extra verzorging nodig en voelen zich overal thuis. Ze worden snel handtam en kunnen zeer goed bij kinderen gehouden worden.

Vanwege hun rustige en zeer betrouwbare karakter zijn Barnevelder kippen een echte aanrader voor beginnende kippenliefhebbers, in de woonwijk en voor grotere kinderen.

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Bielefelder Kuikens Te Koop | De Kippenspecialist

BIELEFELDER

Bielefelder kippen zijn uitstekende leggers. Ze leggen 6 eieren per kip per week. Dit ras ontwikkelt zich snel en is erg vitaal. Bielefelder kippen kunnen goed tegen slecht weer en hebben geen extra verzorging nodig. Nog een voordeel is dat Bielefelder kippen zelden broeds worden.

Dit ras past zich snel aan en voelt zich overal thuis. Ook hebben ze niet veel ruimte nodig. Bielefelder kippen kunnen zowel in een ren als in de vrije uitloop gehouden worden. Dit ras wordt snel handtam.

Bielefelder kippen hebben een heel rustig en betrouwbaar karakter. Vanwege hun rustige, zeer tamme en sociale karakter zijn ze ideaal voor beginnende kippenliefhebbers, in de stadstuin en voor grotere kinderen.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Brahma Kuikens Te Koop | De Kippenspecialist

BRAHMA

De Brahma kip is een populair kippenras bij beginners. Door hun grote lichaam en relatief kleine kop lijken Brahma kippen nog groter. Dit geeft ze een stoere uitstraling.

Brahma kippen zijn zeer rustige, lieve kippen die snel handtam en aanhankelijk worden. Door hun rustig en lief karakter zijn Brahma kippen ook erg geschikt voor grotere kinderen. Brahma kippen zijn geharde kippen die goed tegen een stootje kunnen. Dit ras komt het beste tot haar recht wanneer ze voldoende bewegingsruimte heeft. 1,5 m² per kip is voldoende.

Brahma kippen zijn goede leggers, ze leggen ongeveer 6 eieren per kip per week. Ze worden regelmatig broeds en zijn dan uitstekende ouders die hun jongen zonder problemen grootbrengen.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

New Hampshire Groot Kuikens | De Kippenspecialist

NEW HAMPSHIRE

New Hampshire kippen zijn een uitstekende keus voor beginnende kippenhouders. Hun prachtige karakter dat rustig, betrouwbaar en ontzettend lief is, maakt ze uiterst geschikt voor beginners en kinderen.

New Hampshire kippen zijn uitstekende leggers. Ze leggen ongeveer 6 eieren per kip per week. Nog een groot voordeel is dat deze kippen zelden broeds worden. Het mooie roodoranje verenkleed geeft de New Hamshire kip een prachtige uitstraling.

De New Hampshire kip is een erg vitaal ras dat geen extra verzorging nodig heeft. New Hampshire kippen hebben niet veel ruimte nodig en voelen zich overal thuis. Dit maakt ze ideaal voor in de stadstuin. Ze kunnen zowel in de vrije uitloop als in de ren gehouden worden.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Rhode Island Red Kuikens | De Kippenspecialist

RHODE ISLAND RED

Rhode Island Red kippen zijn een opvallende verschijning in uw tuin. Met hun dieprode verenkleed en hun gele poten geven ze uw tuin een extra warmte tint, vooral wanneer de zon op hun prachtige verenkleed schijnt.

Rhode Island Red kippen zijn goede eierleggers. U kunt 5 tot 6 eieren per kip per week verwachten. Ze leggen grote, donkerbruine eieren. Bijzonder aan dit ras is dat ze ’s winters ook eieren leggen. Rhode Island Red kippen worden niet vaak broeds.

Rhode Island Red kippen zijn hele lieve en levendige kippen. Ze worden snel tam en zijn geschikt voor kinderen. Omdat het erg vitale kippen zijn en ze geen extra verzorging nodig hebben, is dit ras een goede keus voor beginnende kippenhouders.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Kriel Kuiken Rassen

ONZE KRIEL KUIKEN RASSEN

Barnevelder Kriel Broedeieren | De Kippenspecialist

BARNEVELDER KRIEL

Barnevelder krielen zijn zeer tamme kippen. Ze hebben een heel fijn, sociaal en lief karakter, dit maakt ze een van de populairste kriel rassen om te houden. Ze worden snel hand tam en kunnen zeer goed bij kinderen gehouden worden. 

​Barnevelder krielen zijn uitstekende leggers en zijn zelden broeds. Ze leggen 5 tot 6 grote donkerbruine eieren per kip per week. Ook bijzonder aan dit ras is dat ze 's winters door blijven leggen.  

Het zijn rustige kippen die zich overal thuis voelen en zich snel aanpassen. ze kunnen zowel in een klein hok als grote ren gehouden worden. ​Dit ras is een echte aanrader voor beginnende kippenliefhebbers. 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Bielefelder Kriel Kuikens | De Kippenspecialist

BIELEFELDER KRIEL

Bielefelder krielkippen hebben een heel rustig en betrouwbaar karakter. Vanwege hun zeer tamme en sociale karakter zijn ze ideaal voor kinderen.

Bielefelder krielkippen zijn uitstekende leggers: ze leggen 5 tot 6 eieren per kip per week. Ook worden ze zelden broeds. Dit kippenras ontwikkelt zich snel en heeft een grote vitaliteit. Bielefelder krielkippen kunnen goed tegen slecht weer en hebben geen extra verzorging nodig.

Dit ras past zich snel aan en voelt zich overal thuis. Bielefelders kunt u zowel in een normaal kippenhok, ren als in de vrije uitloop houden. 

Bielefelder krielkippen zijn een uitstekende keuze voor beginnende kippenliefhebbers, kinderen en voor in een drukke woonwijk. 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Cochin Kriel Kuikens Te Koop | De Kippenspecialist

COCHIN KRIEL

Cochin krielkippen zijn echte knuffelkipjes. Het zijn hele rustige en tamme kippen. Hun bolle bevedering maakt ze nog schattiger om te zien. Het zijn net lopende donsbolletjes.

Cochin krielkippen zijn zeer geschikt voor kinderen. Ze hebben niet veel ruimte nodig waardoor ze ideaal voor de stadstuin en beginners zijn.

Hennetjes leggen ongeveer 5 bruine eitjes per kip per week. Cochin krielkippen worden vaak broeds; het zijn dan uitstekende ouders die hun jongen zonder problemen groot brengen. 

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Kuifhoen Kriel Kuikens | De Kippenspecialist

KUIFHOEN KRIEL

Hollandse kuifhoenkrielen behoren tot een van de meest excentrieke kipjes. Hun mooie, volle kuif maakt ze een opvallende verschijning in uw tuin.

Hollandse Kuifhoenkrielen zijn rustige, nieuwsgierige en betrouwbare kippen. Hennetjes leggen ongeveer 5 eitjes per week. Ze kunnen ook broeds worden en brengen dan hun jongen probleemloos groot.

Dit ras heeft extra verzorging aan de kuif nodig. Wanneer de kuif te groot wordt, moet deze bijgeknipt worden zodat de kippen weer beter zicht hebben.

Hollandse Kuifhoenkrielen worden snel tam en zijn goed geschikt om bij kinderen te houden. 

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Nederlandse Sabelpoot Kriel | De Kippenspecialist

SABELPOOT KRIEL

Nederlandse Sabelpootkriel kippen zijn een van de bekendste krielkippen van Nederland. Hun mooie kleuren en voetbevedering maakt ze tot een prachtige verschijning in uw tuin.

De hennetjes leggen behoorlijk veel eitjes. U kunt 5 tot 6 eitjes per kip per week verwachten. Door hun voetbevedering houden de kippen minder van graven, waardoor u ze probleemloos in uw tuin kan laten lopen.

Nederlandse Sabelpoot krielkippen zijn rustige, betrouwbare kippen. Door ze te verwennen met lekkernijen worden ze snel handtam. 

Nederlandse Sabelpootkriel kippen zijn ideaal voor beginners, kinderen en voor in een drukke woonwijk. 

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Sebright Kuikens | De Kippenspecialist

SEBRIGHT

Sebright kippen zijn echte sierkippen. Het zijn elegante kippen die met hun borst naar voren en staart naar boven lopen. Ze behoren tot een van de kleinste krielkippen. Hun moedige, trotse houding en kleine formaat maakt ze tot een schattige en bijzondere verschijning in uw tuin.

Sebright kippen zijn lief en betrouwbare kipjes. Ze leren snel en worden snel handtam. Door hun kleine formaat hebben ze niet veel ruimte nodig en passen ze in ieder kippenhok. In elk klein tuintje kunnen wel een paar Sebright kippen gehouden worden.

Hennetjes leggen ongeveer 4 eitjes per kip per week. Ze vereisen geen extra verzorging. Dit ras is goed geschikt voor kinderen en is een goede keus voor beginnende kippenliefhebbers.

Haantjes kraaien weinig en zacht. De meeste buren zullen hier geen last van hebben. Dit maakt ze ideale kippen om in een drukke woonwijk te houden.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Serama Kuikens | De Kippenspecialist

SERAMA

Serama kippen zijn de kleinste kipjes ter wereld. Ze hebben een erg lief, betrouwbaar en aanhankelijk karakter. Ze worden super tam en zijn het liefst in de buurt van mensen.

Serama kippen leggen ongeveer 4 eitjes per kip per week. Serama kipjes worden niet vaak broeds.

Serama kippen passen zich snel aan en voelen zich overal thuis. Voor kinderen is dit kippenras ideaal. Ze hebben niet veel ruimte nodig om gehouden te worden. In een kleine stadstuin komen serama’s helemaal tot hun recht. Belangrijk is dat ze niet in de tocht staan en een vorstvrij nachthok hebben. 

Serama kippen zijn ideaal voor beginners, de stadstuin en kinderen. 

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Zijdehoen Kriel Broedeieren | De Kippenspecialist

ZIJDEHOEN KRIEL

Een bijzondere verschijning in uw tuin. Zijdehoen krielkippen hebben niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar ook een prachtig karakter. Dit maakt de zijdehoen krielkip erg geliefd.

Zijdehoenders leggen ongeveer 4 eitjes per kip per week. Ze worden vaak broeds en brengen hun jongen zonder problemen groot. Ze worden zelfs ingezet als pleegouders.

Zijdehoen krielkippen zijn rustige, lieve en betrouwbare kippen. Ze worden heel tam en zijn erg aanhankelijk. Ze zijn het liefst de hele dag in de buurt van mensen.

Zijdehoen krielkippen zijn geschikt voor kinderen en beginnende kippenliefhebbers. Ze hebben niet veel ruimte nodig en kunnen uitstekend in een drukke woonwijk gehouden worden.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Wyandotte Kriel Kuikens Te Koop | De Kippenspecialist

WYANDOTTE KRIEL 

Wyandotte krielkippen hebben een mooi karakter dat rustig, lief en betrouwbaar is. Dit is een erg populair ras in Nederland, vooral bij beginnende kippenliefhebbers.

 

Hennen zijn goede leggers: ze leggen 6 eieren per kip per week. Wyandotte krielkippen worden regelmatig broeds. Het zijn dan uitstekende ouders die hun jongen probleemloos grootbrengen.

 

Wyandotte krielen zijn een erg sterk en vitaal ras. Ze hebben geen extra verzorging nodig en hebben niet veel ruimte nodig. Omdat ze een rustig en betrouwbaar karakter hebben, zijn de Wyandotte krielkippen ideaal voor beginnende kippenliefhebbers, kinderen en voor in de stadstuin. 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

KUIKEN BENODIGDHEDEN
bottom of page