WAAROM U UW KIPPENHOK BIJ ONS AANSCHAFT

ONZE PASSIE

ONZE PASSIE

WIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN

ONZE HOKKEN

ONZE HOKKEN

ZIJN VAN DE BESTE KWALITEIT

BESTE ADVIES

BESTE ADVIES

U KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

BIJ ONS

BIJ ONS

VINDT U ALLE KIPPEN BENODIGDHEDEN

HANDLEIDING

HANDLEIDING

U KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE

HANDLEIDING KIPPENHOK

ALLES VOOR EEN GOED KIPPENHOKKEN

Het Kippenhok

Kippen zijn echte scharreldieren die voldoende ruimte nodig hebben. Hoe groter de ruimte, hoe fijner uw kippen het vinden.  Wanneer uw kippenhok een plek is waar uw kippen zich vermaken, veilig voelen en hun eitjes kwijt kunnen dan heeft u een geschikt kippenhok. Het beste kunt u een kippenhok nemen met een nachthok en een overdekte ren. Zo kunnen uw kippen zich terugtrekken in het nachthok en kunnen ze droog scharrelen in de overdekte ren. Laat u uw kippen in uw tuin loslopen, dan heeft u geen ren nodig en is een los nachthok voldoende. 

Eisen Kippenhok

Een goed kippenhok biedt uw kippen beschutting en veiligheid. In het kippenhok moeten uw kippen beschermd zijn tegen vocht, tocht, ongedierte en roofdieren. Daarom moet een goed kippenhok aan een aantal eisen voldoen.  

Het is noodzakelijk om een kippenhok te nemen met een tocht-en vochtvrij nachthok. Het is handig als het nachthok ook een legbak heeft. De ren kan het beste overdekt zijn. In het nachthok kunnen uw kippen zich terugtrekken en moeten daar beschermd zijn tegen vocht en tocht. In de legbak kunnen uw kippen hun eitjes leggen. Verder moet het nachthok beschikken over een zitstok, goede ventilatie en moet het makkelijk te bereiken zijn voor uw kippen. Een overdekte ren is aan te raden zodat uw kippen droog kunnen scharrelen. Ook zijn uw kippen in een overdekte ren beter beschermd tegen roof-en ongedierte.  

Plaatsing

De plek waar u uw kippenhok plaats is erg belangrijk.  Het belangrijkste is dat uw kippen geen last hebben van tocht. Plaats uw kippenhok op een beschutte plek zodat uw kippen zo min mogelijk last hebben van tocht. Kippen kunnen goed tegen kou maar slecht tegen tocht. Wij adviseren de opening waar de kippen het nachthok ingaan richting het zuiden of oosten te plaatsen.  

Tip: een struik naast uw kippenhok plaatsen helpt de tocht te verminderen en geeft uw tuin een groene uitstraling.   

Soorten Hokken

Er zijn verschillende soorten kippenhokken. Eigenlijk zijn er twee keuzes bij het uitzoeken van een kippenhok. Een handgemaakt kippenhok of een bouwpakket kippenhok. Het voordeel van een handgemaakt kippenhok is dat het van zwaarder materiaal is. Een nadeel van een handgemaakte kippenhok is dat het vaak 2 à 3 keer duurder is dan een bouwpakket hok. Het voordeel van een bouwpakket kippenhok is dat u voor een kleine prijs een kwalitatief goed kippenhok krijgt dat aan alle kippeneisen voldoet. Met een bouwpakket kippenhok kunt u vele jaren plezier hebben. Wij bij De Kippenspecialist kiezen voor bouwpakket hokken. Onze hokken voldoen aan alle welzijn eisen. Ook zijn onze kippenhokken makkelijk schoon te maken en heeft u bij ons keuze uit verschillende kleuren en modellen. 

Please reload

BENODIGDHEDEN

Bodembedekking

Als bodembedekking in het nachthok gebruikt u Beukensnippers. De beukensnippers zijn hygiënisch, droog, stofvrij en speciaal afgestemd op de eisen van kippen. Beukensnippers is een puur natuurlijk en milieuvriendelijk product.

 

Tip: gebruik nooit hooi, stro of zaagsel als bodembedekking in het nachthok. Dat is een broeiplek voor bloedluizen.

Tabakstelen

Luizen houden niet van de geur van tabak. U voorkomt bloedluizen in uw kippenhok door op de bodem van het legnest een laagje Tabakstelen te leggen. Ververs de tabakstelen regelmatig zodat de geur van tabak goed aanwezig blijft in het nachthok.

Schoonmaakmiddel

Total Mite is de oplossing om uw kippenhok te reinigen en te beschermen tegen Bloedluizen. Gebruik Total Mite na iedere schoonmaakbeurt van uw kippenhok. Total Mite dood alle bloedluizen en zorgt dat uw kippenhok bloedluis vrij blijft. Total mite dood en voorkomt niet alleen bloedluizen maar dood en voorkomt ook alle slechte bacteriën, virussen, schimmels en mijten.

 

Het is belangrijk dat u de opbouw van luizen en virussen in het kippenhok tegenhoud. Daarom is het belangrijk om weekelijks, na het verschonen van het kippenhok, de wanden van het nachthok in te sprayen met total Mite.

 

Total Mite bevat geen chemische bestanddelen waardoor u de eieren gewoon kunt blijven eten. Het heeft geen invloeden op de smaak en kwaliteit.

Voerbak

Een goede voerbak is noodzakelijk in uw kippenhok. Zorg ervoor dat de voerbak droog staat en dat er geen ongedierte bij het voedsel kan komen. Wanneer u een Kleine Voerbak aanschaft adviseren wij hem in het nachthok te plaatsen zodat deze droog staat en ongedierte niet bij kan, nadeel is dat u uw kippen niet ziet eten.

 

Wanneer u uw kippen wel wilt zien eten kunt u het beste de Trapbak Speciaal aanschaffen. Deze voerbak is speciaal ontworpen dat wanneer uw kippen willen eten de voerbak opengaat. Met de trapbak speciaal staat uw voer droog en ongedierte kunnen niet bij het voedsel.  De trapbak speciaal kunt u buiten of in het kippenren plaatsen.

Wateremmer

Bij een water emmer kunt u kiezen uit 2 soorten materialen; plastic en aluminium.

 

Het nadeel van een Plastic Emmer is dat het water vaker verschoond moet worden omdat vuil er sneller in komt en bij het ophangen de emmer water morst wanneer de kippen willen drinken.  

 

Het voordeel van een Aluminium wateremmer is dat er weinig tot geen vuil in komt, het stevig op de grond staat en een natuurlijke uitstraling heeft.

Schrapper of Schoonmaakhulp

Een Schrapper is handig bij het schoonmaken van het hok, zo kunt u gemakkelijk aangekoekte resten los schrappen.

Please reload