top of page

WAAROM U UW KIPPENHOK BIJ ONS AANSCHAFT

ONZE PASSIE

ONZE PASSIE

WIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN

ONZE HOKKEN

ONZE HOKKEN

ZIJN VAN DE BESTE KWALITEIT

BESTE ADVIES

BESTE ADVIES

U KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

BIJ ONS

BIJ ONS

VINDT U ALLE KIPPEN BENODIGDHEDEN

HANDLEIDING

HANDLEIDING

U KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE

HANDLEIDING KIPPENHOK

ALLES VOOR EEN GOED KIPPENHOKKEN

Kippenhok handleiding | De Kippenspecialist

Het belang van een kippenhok

Kippen zijn echte scharreldieren die voldoende ruimte nodig hebben. Hoe groter het hok, hoe fijner uw kippen het zullen vinden. Wanneer uw kippenhok een plek is waar uw kippen zich vermaken, zich veilig voelen en hun eitjes kwijt kunnen, dan heeft u een geschikt kippenhok.

Kippenhok handleiding | De Kippenspecialist

Hok met of zonder ren?

Het beste kunt u een kippenhok nemen met een nachthok en een overdekte ren. Zo kunnen uw kippen zich terugtrekken in het nachthok en kunnen ze droog scharrelen in de overdekte ren. Laat u uw kippen in uw tuin loslopen, dan heeft u geen ren nodig en is een los nachthok voldoende.

Kippenhok handleiding | De Kippenspecialist

Eisen Kippenhok

Een goed kippenhok biedt uw kippen beschutting en veiligheid. In het kippenhok moeten uw kippen beschermd zijn tegen vocht, tocht, ongedierte en roofdieren. Een goed kippenhok voldoet aan de volgende eisen:

 

Het is noodzakelijk om een kippenhok te nemen met een tocht-en vochtvrij nachthok. Het is handig als het nachthok ook een legbak heeft. In de legbak kunnen uw kippen hun eitjes leggen. Verder moet het nachthok beschikken over een zitstok, goede ventilatie en moet het makkelijk te bereiken zijn voor uw kippen. 

 

Een overdekte ren is aan te raden zodat uw kippen droog kunnen scharrelen. Ook zijn uw kippen in een overdekte ren beter beschermd tegen roofdieren.

Kippenhok handleiding | De Kippenspecialist

Plaatsing

De plek waar u uw kippenhok plaatst is erg belangrijk. Kippen kunnen goed tegen kou, maar slecht tegen tocht. Plaats uw kippenhok daarom op een beschutte plek zodat uw kippen zo min mogelijk last hebben van tocht. 

 

Tip: een struik naast uw kippenhok plaatsen helpt de tocht te verminderen en geeft uw tuin een groene uitstraling.

Kippenhok handleiding | De Kippenspecialist

Onze kippenhokken

De kippenhokken die wij verkopen zijn gemaakt van dennenhout, ook wel bekend als sparrenhout. Deze houtsoort geeft het hok een natuurlijke uitstraling. Alle kippenhokken zijn met de hand gemaakt. Omdat hout een natuurlijk materiaal is en de hokken met de hand gemaakt worden, kan het zijn dat er lichte kleur- of structuurverschillen te zien zijn. Alle hokken die wij verkopen zijn voorzien van een transparante of gekleurde laag beits. Het is aan te raden om het hok jaarlijks een keer te beitsen. Hierdoor blijft de kleur langer egaal, en voorkomt u bovendien eventuele schimmelvorming of houtrot.

BENODIGDHEDEN

Beukensnippers 5 kg | De Kippenspecialist

Bodembedekking

Als bodembedekking in het nachthok gebruikt u beukensnippers. Beukensnippers zijn hygiënisch, droog, stofvrij en speciaal afgestemd op de eisen van kippen. Beukensnippers is een puur natuurlijk en milieuvriendelijk product.

 

Tip: gebruik nooit hooi of stro als bodembedekking in het nachthok. Dat is een broeiplek voor bloedluizen.

Tabakstelen kort 2 kg | De Kippenspecialist

Tabakstelen

Luizen houden niet van de geur van tabak. Uw kippenhok wordt minder aantrekkelijk voor bloedluizen door op de bodem van het legnest een laagje tabakstelen te leggen. Ververs de tabakstelen regelmatig zodat de geur van tabak goed aanwezig blijft in het nachthok. Tabakstelen zijn een 100% natuurlijk product. Tabakstelen werken het beste in combinatie met Diatomeeënaarde.

Farmidi Diatomeeënaarde | De Kippenspecialist

Diatomeeënaarde

Om luizen te voorkomen en te bestrijden gebruikt u het beste diatomeeënaarde. Dit is een 100% natuurlijk product waarmee u luizen op een milieuvriendelijke en veilige manier bestrijdt. Farmidi Diatomeeënaarde zorgt ervoor dat luizen en mijten uitdrogen en zich zo niet kunnen vermenigvuldigen.

Trapbak kippen 5 kg | De Kippenspecialist

Voerbak

Een goede voerbak is erg belangrijk. Zorg ervoor dat de voerbak droog staat en dat er geen ongedierte bij het voedsel kan komen. Wanneer u een kleine voerbak aanschaft, adviseren wij hem in het nachthok te plaatsen zodat deze droog staat en ongedierte er niet bij kan. Een nadeel is dat u uw kippen niet ziet eten.

 

Wanneer u uw kippen wél wilt zien eten, kunt u het beste de Trapbak Speciaal aanschaffen. Deze voerbak is zo ontworpen dat deze opengaat wanneer uw kippen willen eten. Met de Trapbak Speciaal staat uw voer droog en kan ongedierte niet bij het voedsel komen. De Trapbak Speciaal kunt u zowel in als buiten het kippenren plaatsen.

Drinkbak verzinkt 6 liter | De Kippenspecialist

Wateremmer

Bij een wateremmer kunt u kiezen uit 2 soorten materialen: plastic en aluminium.

 

Het voordeel van een plastic emmer is dat het goedkoper is. Het nadeel van een plastic emmer is dat u het water vaker moet verschonen omdat vuil er sneller in komt. Bovendien morst de emmer vaker water als de kippen willen drinken.

 

Het voordeel van een aluminium wateremmer is dat er weinig tot geen vuil in komt, de emmer stevig op de grond staat en een natuurlijke uitstraling heeft.

Schoonmaakmiddel kippenhok | De Kippenspecialist

Schoonmaakmiddel

Dit schoonmaakmiddel van Nettex gebruikt u bij het schoonmaken van al uw kippenbenodigdheden Sanitiser and egg wash ontsmet en doodt slechte bacteriën. Voor een goede hygiëne reinigt u regelmatig uw kippenbenodigdheden, zoals eet- en drinkbakken.

Groenvoer en korf | De Kippenspecialist

Groenvoerkorf

De Groenvoerkorf hangt u op in de kippenren. In de Groenvoerkorf kunt u groenvoer stoppen. Ook kunt u kiezen voor een Groenvoerbal waarin u verse groenten, fruit en trosgierst kunt stoppen. De groenvoerkorf en groenvoerbal zorgen ervoor dat de kippen zich niet vervelen en het voedsel schoon blijft.

 

Tip: beter kunt u voedsel niet op de grond gooien. De kippen zullen over het voedsel heen lopen, waardoor het gaat rotten en zich mengen met de mest, wat een grote kans op worminfectie geeft bij uw kippen.

Schoonmaak schep | De Kippenspecialist

Schoonmaak hulp 

Een Schrapper is handig bij het schoonmaken van het hok. Zo kunt u gemakkelijk aangekoekte resten los schrappen.

Beits | De Kippenspecialist

Beits voor hokken

Alle hokken die wij verkopen zijn voorzien van een transparante of gekleurde laag beits. Het is aan te raden om het hok jaarlijks een keer te beitsen. Hierdoor blijft de kleur langer egaal, en voorkomt u bovendien eventuele schimmelvorming of houtrot.

bottom of page