top of page

WAAROM U UW KRIELEN BIJ ONS AANSCHAFT

ONZE PASSIE

ONZE PASSIE

WIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN

ONZE KIPPEN

ONZE KIPPEN

ZIJN GEZOND, ONTWORMD EN LUISVRIJ

ADVIES

ADVIES

U KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

GARANTIE

GARANTIE

U KRIJGT GARANTIE OP UW KIPPEN

GROTE KEUS

GROTE KEUS

U HEEFT DE GROOTSTE KIPPEN KEUS

HANDLEIDING

HANDLEIDING

U KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE

Amrock Kriel
Wyandotte kriel te koop | De Kippenspecialist

WYANDOTTE KRIEL 

Wyandotte krielkippen hebben een zachtaardige karakter dat rustig, lief en betrouwbaar is. Dit is een erg populair ras in Nederland, vooral voor beginnende kippenliefhebbers. Wij hebben de Wyandotte krielen regelmatig in verschillende kleuren beschikbaar. Je kan bij de Wyandotte's er voor kiezen om een groepje te nemen met allemaal verschillende kleuren. 

 

Wyandotte's zijn goede leggers; ze leggen 6 eieren per kip per week. Vergeleken met andere krielen leggen Wyandotte's vrij grote eieren. Ook zijn het slechte vliegers die het liefst rondom hun kippenhok blijven. 

 

Wyandotte krielen is een sterk en vitaal ras. Ze kunnen zowel in de zomer als in de winter goed tegen ons Nederlands klimaat. Ook hebben ze geen bijzondere verzorging nodig en voelen zich snel thuis. Wyandotte krielkippen kunnen broeds worden en zijn dan uitstekende ouders die hun kuikens goed grootbrengen. 

 

Omdat ze een rustig en betrouwbaar karakter hebben, zijn Wyandotte krielkippen uitermate geschikt voor beginnende kippenliefhebbers, kinderen, ouderen en voor in de stadstuin. 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE WYANDOTTE KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Amrock kriel | Te Koop | De Kippenspecialist

AMROCK KRIEL

Amrock krielkippen zijn zeer sociale en vriendelijke kippen. Dit zeer rustige en tamme ras is ideaal om bij kinderen te houden. Hun zachte en makkelijke karakter zorgt ervoor dat ze zich overal thuis voelen en zowel in een hok als in een ren gehouden kunnen worden. 

Amrock krielkippen zijn uitstekende leggers. De kippen leggen 5 tot 6 lichtbruine eieren per kip per week. Ze worden ook zelden broeds. Dit is een sterk ras met een grote vitaliteit dat geen extra verzorging nodig heeft.

Amock krielen zijn een uitstekende keuze voor beginnende kippenliefhebbers, kinderen en voor mensen in een woonwijk.

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE AMROCK KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Australorp Kriel Kippen Te Koop | De Kippenspecialist

AUSTRALORP KRIEL

Australorp krielkippen zijn vriendelijke en rustige kippen. Hun prachtige verenkleed heeft een groene gloed, wat dit ras erg elegant maakt. Vooral op een zonnige dag stralen Australorp krielkippen in uw tuin.

Australorp krielen zijn goede leggers. Ze leggen 6 eieren per kip per week. Een voordeel van dit ras is dat ze niet snel broeds worden. Maar wanneer ze wel broeds zijn, zijn het uitstekende ouders die hun jongen probleemloos grootbrengen.

Australorp krielkippen zijn sterke kippen die goed tegen slechte weersomstandigheden kunnen. Ze vereisen ook geen extra verzorging en voelen zich overal thuis. Dit maakt ze een uitstekende keuze voor beginnende kippenhouders en voor kinderen.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Antwerpse Baardkriel Kippen Te Koop | De Kippenspecialist

ANTWERPSE BAARDKRIEL

Antwerpse Baarkrielen behoren tot de kleinste krielkippen. Hun kleine, trotse en temperamentvolle houding maakt hen tot een heel schattig en aantrekkelijk kipje in uw tuin.

Antwerpse Baardkrielen zijn levendige en zeer betrouwbare kippen. Het is een erg populair kippenras in Nederland. Ze leggen behoorlijk wat eitjes. U kunt ongeveer 5 eitjes per kip per week verwachten.

Omdat Antwerpse Baarkrielen een klein formaat hebben, hebben ze niet zo veel ruimte nodig en kunt u ze overal houden.

Woont u in een woonwijk? Dan kunt u beter geen haantje van dit ras nemen. Ze kraaien veel, schel en hard. Hennetjes kunt u zonder problemen in een drukke woonwijk houden.

Voor kinderen en beginners zijn Antwerpse Baardkrielen een goede keuze. Ze stellen geen extra eisen en worden heel snel tam.

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Araucana Kriel Kippen Te Koop | De Kippenspecialist

ARAUCANA KRIEL

Araucana krielkippen leggen zeer opvallende kleuren eieren in verschillende tinten groen en blauw. Araucana krielkippen zijn rustige en lieve kippen. U kunt 5 tot 6 eitjes per kip per week verwachten. Ze worden snel handtam en zijn zeer geschikt voor kinderen.

De Araucana krielkip valt niet alleen vanwege haar verschillende kleuren eieren op. Ook met hun uiterlijk zijn de Araucana krielen een opvallende verschijning in uw tuin.

De Araucana krielen kunnen zowel in een ren als in de vrije uitloop gehouden worden. Ze behoren tot het vitaalste en meest geharde kippenras. Araucana krielkippen zijn ideale kippen voor beginners, in de stadstuin en voor kinderen.

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Barnevelder kriel te koop | De Kippenspecialist

BARNEVELDER KRIEL

Barnevelder krielen zijn zeer tamme kippen. Ze hebben een heel fijn, sociaal en lief karakter, dit maakt ze een van de populairste kriel rassen om te houden. Ze worden snel hand tam en kunnen zeer goed bij kinderen gehouden worden. 

​Barnevelder krielen zijn uitstekende leggers en zijn zelden broeds. Ze leggen 5 tot 6 grote donkerbruine eieren per kip per week. Ook bijzonder aan dit ras is dat ze 's winters door blijven leggen.  

Het zijn rustige kippen die zich overal thuis voelen en zich snel aanpassen. ze kunnen zowel in een klein hok als grote ren gehouden worden. ​Dit ras is een echte aanrader voor beginnende kippenliefhebbers. 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE BARNEVELDER KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Bielefelder Kriel Kuikens | De Kippenspecialist

BIELEFELDER KRIEL

Bielefelder krielkippen hebben een heel rustig en betrouwbaar karakter. Vanwege hun zeer tamme en sociale karakter zijn ze ideaal voor kinderen.

Bielefelder krielkippen zijn uitstekende leggers: ze leggen 5 tot 6 eieren per kip per week. Ook worden ze zelden broeds. Dit kippenras ontwikkelt zich snel en heeft een grote vitaliteit. Bielefelder krielkippen kunnen goed tegen slecht weer en hebben geen extra verzorging nodig.

Dit ras past zich snel aan en voelt zich overal thuis. Bielefelders kunt u zowel in een normaal kippenhok, ren als in de vrije uitloop houden. 

Bielefelder krielkippen zijn een uitstekende keuze voor beginnende kippenliefhebbers, kinderen en voor in een drukke woonwijk. 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE BARNEVELDER KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Brahma kriel te koop

BRAHMA KRIEL

Brahma krielkippen zijn populaire kippen bij beginners. Vanwege hun grote lichaam en relatief kleine kop lijken de Brahma krielkippen nog forser. Dit geeft ze een extra stoere uitstraling.

Brahma krielen zijn zeer rustige en lieve kippen die snel handtam worden. Daardoor is dit ras zeer geschikt voor kinderen.

Brahma krielkippen zijn sterke dieren die goed tegen ons Nederlandse klimaat kunnen. Dit ras komt het beste tot haar recht wanneer ze voldoende bewegingsruimte heeft: 1 m² per kip is voldoende.

Brahma krielkippen zijn goede leggers: ze leggen ongeveer 5 tot 6 eieren per kip per week. Ze worden regelmatig broeds en zijn dan uitstekende ouders die hun jongen probleemloos grootbrengen.

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE BRAHMA KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Chabo | Te Koop | De Kippenspecialist

CHABO

Chabo kippen zijn een van de leukste kipjes voor kleine kinderen vanwege hun erg rustige en vertrouwelijke karakter. Ze worden heel snel tam en zijn het liefst dichtbij mensen.

Chabo kippen hebben kleine pootjes, waardoor ze niet snel lopen. U kunt ze ook los door de tuin laten lopen: hun korte pootjes zullen weinig tot geen schade aan uw grasmat veroorzaken.

Dit ras heeft niet veel ruimte nodig, waardoor een klein kippenhok al geschikt voor ze is. Dit maakt ze ideaal voor de stadstuin. Ook wanneer u een haantje in uw tuin wilt houden, is dit ras ideaal. Chabo haantjes kraaien zacht en niet veel.

De Chabo hennetjes leggen 4 kleine eitjes per week. Ze kunnen broeds worden en zijn dan uitstekende ouders die hun jongen probleemloos grootbrengen. 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE CHABO

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Cochin Kriel te koop | De Kippenspecialist

COCHIN KRIEL

Cochin krielkippen zijn echte knuffelkipjes. Het zijn hele rustige en tamme kippen. Hun bolle bevedering maakt ze nog schattiger om te zien. Het zijn net lopende donsbolletjes.

Cochin krielkippen zijn zeer geschikt voor kinderen. Ze hebben niet veel ruimte nodig waardoor ze ideaal voor de stadstuin en beginners zijn.

Hennetjes leggen ongeveer 5 bruine eitjes per kip per week. Cochin krielkippen worden vaak broeds; het zijn dan uitstekende ouders die hun jongen zonder problemen groot brengen. 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE COCHIN KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Java kriel Te Koop | De Kippenspecialist

JAVA KRIEL

Java krielen zijn rustige en tamme kippen, ze houden van gezelligheid en voelen zich snel op hun gemak.

 

Door het sierlijk uiterlijk met mooie veren en vrij grote witte oorlellen worden java krielen ook wel de parels onder de krielkippen genoemd.

 

De kippen leggen witte eitjes en die leggen ze meestal om de dag.

 

Java krielen hebben korte pootjes dit is ideaal als je ze los in de tuin wilt laten lopen ze zullen minimale schade aanrichten. Ze zijn geschikt voor zowel een stadstuin als een grotere oppervlakte.

 

Java krielen kun je probleemloos het gehele jaar door buiten houden. Belangrijk is wel dat ze een tochtvrij nachthok hebben waar ze zich kunnen terugtrekken.

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE JAVA KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

  • Alles over de verzorging van krielkippen.

  • 7 redenen waarom u uw krielkippen bij ons aanschaft.

Kuifhoen Kriel Kuikens | De Kippenspecialist

KUIFHOEN KRIEL

Hollandse kuifhoenkrielen behoren tot een van de meest excentrieke kipjes. Hun mooie, volle kuif maakt ze een opvallende verschijning in uw tuin.

Hollandse Kuifhoenkrielen zijn rustige, nieuwsgierige en betrouwbare kippen. Hennetjes leggen ongeveer 5 eitjes per week. Ze kunnen ook broeds worden en brengen dan hun jongen probleemloos groot.

Dit ras heeft extra verzorging aan de kuif nodig. Wanneer de kuif te groot wordt, moet deze bijgeknipt worden zodat de kippen weer beter zicht hebben.

Hollandse Kuifhoenkrielen worden snel tam en zijn goed geschikt om bij kinderen te houden. 

 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE KUIFHOEN KRIEL
 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Naakthals Kriel Kippen Te Koop | De Kippenspecialist

NAAKHALS KRIEL

Naakthals krielen zijn een wereldwijd gehouden kippenras. De ongebruikelijk uitziende bevedering van de Naakthals kriel trekt veel bekijks.

Naakthals krielen leggen behoorlijk veel eitjes: u kunt 4 eitjes per kip per week verwachten. Naakthals krielen staan daarnaast bekend om hun vitaliteit: ze zijn goed bestand tegen extreme temperaturen; zowel hitte als kou.

Naakthals krielen zijn rustige en betrouwbare kippen die zich snel aanpassen. Ook hebben ze geen extra verzorging nodig. Dit ras is goed geschikt voor kinderen en een goede keuze voor beginnende kippenliefhebbers die wat aparts willen.

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

New Hampshire Kriel Kippen Te Koop | De Kippenspecialist

NEW HAMPSHIRE KRIEL

New Hampshire krielkippen zijn een uitstekende keuze voor beginnende kippenhouders. Hun prachtige karakter dat rustig, betrouwbaar en ontzettend lief is, maakt ze uiterst geschikt voor beginners en kinderen.

New Hampshire krielkippen zijn goede leggers: ze leggen ongeveer 6 eieren per kip per week. Nog een voordeel is dat ze zelden broeds worden.

New Hampshire krielkippen zijn erg vitaal en hebben geen bijzondere verzorging nodig. Ook hebben ze niet veel ruimte nodig: dit maakt ze ideaal voor in de stadstuin en in een drukke woonwijk. Ze kunnen zowel in de vrije uitloop als in de ren gehouden worden.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Rhode Island Red Kriel Kippen Te Koop | De Kippenspecialist

RHODE ISLAND RED KRIEL

Rhode Island Red krielkippen zijn een opvallende verschijning in uw tuin. Met hun dieprode verenkleed en hun gele poten geven ze uw tuin een extra warmte tint, vooral wanneer de zon op hun prachtige verenkleed schijnt.

Rhode Island Red krielen zijn goede eierleggers. U kunt 5 tot 6 eieren per kip per week verwachten. Bijzonder aan dit ras is dat ze ’s winters ook eieren leggen. Rhode Island Red krielkippen worden niet vaak broeds.

Rhode Island Red krielen zijn hele lieve en levendige kippen. Ze worden snel tam en zijn geschikt voor kinderen. Omdat het erg vitale kippen zijn en ze geen extra verzorging nodig hebben, is dit ras een goede keuze voor beginnende kippenhouders en mensen in een woonwijk.

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Sebright | Goudzwartgezoomd | Te Koop | De Kippenspecialist

SEBRIGHT

Sebright kippen zijn echte sierkippen. Het zijn elegante kippen die met hun borst naar voren en staart naar boven lopen. Ze behoren tot een van de kleinste krielkippen. Hun moedige, trotse houding en kleine formaat maakt ze tot een schattige en bijzondere verschijning in uw tuin.

Sebright kippen zijn lief en betrouwbare kipjes. Ze leren snel en worden snel handtam. Door hun kleine formaat hebben ze niet veel ruimte nodig en passen ze in ieder kippenhok. In elk klein tuintje kunnen wel een paar Sebright kippen gehouden worden.

Hennetjes leggen ongeveer 4 eitjes per kip per week. Ze vereisen geen extra verzorging. Dit ras is goed geschikt voor kinderen en is een goede keus voor beginnende kippenliefhebbers.

Haantjes kraaien weinig en zacht. De meeste buren zullen hier geen last van hebben. Dit maakt ze ideale kippen om in een drukke woonwijk te houden.

 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE SEBRIGHT
 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Serama kippen | te koop | De Kippenspecialist

SERAMA

Serama kippen zijn de kleinste kipjes ter wereld. Ze hebben een erg lief, betrouwbaar en aanhankelijk karakter. Ze worden super tam en zijn het liefst in de buurt van mensen.

Serama kippen leggen ongeveer 4 eitjes per kip per week. Serama kipjes worden niet vaak broeds.

Serama kippen passen zich snel aan en voelen zich overal thuis. Voor kinderen is dit kippenras ideaal. Ze hebben niet veel ruimte nodig om gehouden te worden. In een kleine stadstuin komen serama’s helemaal tot hun recht. Belangrijk is dat ze niet in de tocht staan en een vorstvrij nachthok hebben. 

Serama kippen zijn ideaal voor beginners, de stadstuin en kinderen. 

 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE SERAMA
 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Sussex Kriel Kippen Te Koop | De Kippenspecialist

SUSSEX KRIEL

Sussex krielkippen zijn zeer sterke en vitale kippen die goed tegen ons Nederlandse klimaat kunnen. Sussex krielen zijn uitstekende leggers: ze leggen 5 tot 6 eieren per kip per week. Bijzonder aan dit ras is dat ze 's winters door blijven leggen.

Sussex kriel kippen worden zelden broeds, maar wanneer ze het wel zijn, zijn het uitstekende ouders. Het zijn rustige en hele lieve kippen die heel snel handtam worden. Voor kinderen is dit het perfecte kippenras. 

Sussex krielkippen kunt u zowel los als in een ren houden. Houdt u ze in een drukke woonwijk of in de stadstuin? Zelfs dat is geen probleem voor dit rustige en lieve ras.

Sussex krielen hebben geen extra verzorging nodig. Voor beginners en kinderen zijn ze een uitstekende keuze.

 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Welsumer kriel te koop | Jonge hennen | De Kippenspecialist

WELSUMER KRIEL

Welsumer krielkippen zijn echte eierleggers. Ze leggen niet alleen veel maar ook grote eieren. Een gemiddeld Welsumer krielkipei weegt al snel 50 gram. U kunt gemakkelijk 6 bruine eieren per kip per week verwachten. Welsumer krielen worden zelden broeds.

Welsumer krielkippen zijn actieve en lieve kippen. Ze worden snel handtam en zijn zeer geschikt voor kinderen. Omdat Welsumer krielen actieve kippen zijn, hebben ze genoeg afleiding nodig. U kunt ze afleiding bieden door een korf met groenvoer op te hangen.

 

​Welsumer krielen zijn aantrekkelijk gekleurde krielkippen: haantjes lijken qua kleur op een wilde fazant. Welsumer krielkippen zijn sterke en vitale kippen die geen extra verzorging nodig hebben. Dit maakt ze zeer geschikt voor beginnende kippenliefhebbers.

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE WELSUMER KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Sabelpoot krielkippen | Porselein | Te Koop | De Kippenspecialist

SABELPOOT KRIEL

Nederlandse Sabelpootkriel kippen zijn een van de bekendste krielkippen van Nederland. Hun mooie kleuren en voetbevedering maakt ze tot een prachtige verschijning in uw tuin.

De hennetjes leggen behoorlijk veel eitjes. U kunt 5 tot 6 eitjes per kip per week verwachten. Door hun voetbevedering houden de kippen minder van graven, waardoor u ze probleemloos in uw tuin kan laten lopen.

Nederlandse Sabelpoot krielkippen zijn rustige, betrouwbare kippen. Door ze te verwennen met lekkernijen worden ze snel handtam. 

Nederlandse Sabelpootkriel kippen zijn ideaal voor beginners, kinderen en voor in een drukke woonwijk. 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE SABELPOOT KRIEL

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Amrock kriel | Te Koop | De Kippenspecialist

ZIJDEHOEN KRIEL

Een bijzondere verschijning in uw tuin. Zijdehoen krielkippen hebben niet alleen een bijzonder uiterlijk, maar ook een prachtig karakter. Dit maakt de zijdehoen krielkip erg geliefd.

Zijdehoenders leggen ongeveer 4 eitjes per kip per week. Ze worden vaak broeds en brengen hun jongen zonder problemen groot. Ze worden zelfs ingezet als pleegouders.

Zijdehoen krielkippen zijn rustige, lieve en betrouwbare kippen. Ze worden heel tam en zijn erg aanhankelijk. Ze zijn het liefst de hele dag in de buurt van mensen.

Zijdehoen krielkippen zijn geschikt voor kinderen en beginnende kippenliefhebbers. Ze hebben niet veel ruimte nodig en kunnen uitstekend in een drukke woonwijk gehouden worden.

 

BEKIJK HIER MEER FOTO'S EN VIDEOS VAN DE ZIJDEHOEN KRIEL
 

HANDIGE HANDLEIDINGEN: 

Antwerpse Baardkriel
Araucana Kriel
Barnevelder Kriel
Bielefelder Kriel
Brahma Kriel
Chabo
Cochin Kriel
Hollandse Kuifhoen Kriel
Nederlandse Sabelpoot Kriel
New Hampshire Kriel
Sebright
Serama
Sussex Kriel
Welsumer Kriel
Zijdehoen Kriel
Australorp Kriel
Naakthalskriel
Rhode Island Red Kriel
Wyandotte Kriel
INTERESSANT VOOR U
bottom of page