top of page

BRAHMA KUIKENS

De Brahma is een groot en imposant kippenras dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten. Ze hebben een imposant formaat. Ze behoren tot de grootse kippenrassen.

 

Ze hebben een opvallend uiterlijk met een brede, gespierde bouw. Door hun grote lichaam en relatief kleine kop lijken Brahma kippen nog groter. Dit geeft ze een stoere uitstraling.

Brahma kippen zijn zeer rustige, lieve kippen die snel handtam en aanhankelijk worden. Door hun rustig en lief karakter zijn Brahma kippen ook erg geschikt voor kinderen. Brahma kippen zijn sterke en vitalen kippen met een dichte verenlaag die ze goed beschermd tegen koudere weeromstandigheden.
 

 

Wij hebben Brahma kippen vaak in verschillende kleurslagen beschikbaar.


Brahma kippen zijn aardige leggers, ze leggen vier tot vijf eieren per kip, per week. Ze worden regelmatig broeds en zijn dan uitstekende ouders die hun jongen zonder problemen grootbrengen.

Heeft u interesse in dit ras? Dan kunt u het beste even bellen naar 010-7500390 om te informeren over de beschikbaarheid. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij telefonisch bereikbaar. Klik HIER voor onze openingstijden.

bottom of page