WAAROM U UW BROEDEIEREN BIJ ONS AANSCHAFT

ONZE PASSIE

ONZE PASSIE

WIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN

ONZE EIEREN

ONZE EIEREN

ZIJN VAN RASZUIVERE FOK-TOMEN

ADVIES

ADVIES

U KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

KWALITEIT

KWALITEIT

HEBBEN EEN UITSTEKENDE BEVRUCHTING

GROTE KEUS

GROTE KEUS

U HEEFT KEUS UIT VERSCHILLENDE RASSEN

HANDLEIDING

HANDLEIDING

U KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE

BROEDEIEREN

ALLES WAT U MOET WETEN OVER BROEDEIEREN

Wat Zijn Broedeieren?

Broedeieren zijn eieren die bevrucht zijn door een haan. Ze zijn bedoeld om uit te laten broeden door een kip of een broedmachine.

Hoe weet je of de eieren bevrucht zijn?

Je kan aan de buitenkant van een ei niet zien of deze bevrucht is. Pas na 4 dagen broeden, kan je zien of een ei bevrucht is. Dit doe je door het ei te schouwen.

 

Het is raadzaam om de broedeieren bij vrienden of kennissen te kopen. Zo weet je zeker of de broedeieren van goede kwaliteit zijn. Broeden met slechte broedeieren is sterk af te raden; het geeft een verhoogde kans op slechte uitkomst en bij uitkomst zwakke kuikens.

Wanneer u broedeieren bij De Kippenspecialist koopt, krijgt u garantie dat de eieren van goede ouders komen en dat u zonder problemen en met een gerust hart kunt broeden.

Gezonde Ouderdieren

De basis van een goed broedei is een gezonde vader en moeder. Een haan en een hen die onverwant en in de juiste conditie verkeren, zijn noodzakelijk voor een goed broedei.

 

Een haan moet minimaal 3 weken bij de kippen hebben gelopen voordat de kippen bevruchte eieren leggen. Wanneer de haan bij de hennen weg is, kunnen de kippen ook nog 3 weken na de paring bevruchte eieren leggen.

Om een goede bevruchting te hebben, adviseren wij de volgende verhouding 1 haan bij maximaal 5 kippen te houden. Zo weet u zeker dat de haan alle hennen heeft kunnen dekken.

Broedeieren Selecteren

Niet ieder ei is geschikt om uit te laten broeden. Misvormde eieren komen vaak niet uit en als ze uitkomen zijn het vaak zwakke kuikens. Eieren moeten aan de buitenkant goed en glad uitzien. Eieren die te groot, te klein, misvormt of ribbelig zijn, zijn niet geschikt om als broedei te gebruiken.

Vieze eieren zijn ook niet geschikt om te gebruiken als broedei. Wanneer je de eieren met water schoonmaakt, verwijder je de beschermlaag van het ei waardoor er tijdens het broeden bacteriën het ei binnendringen. Maak de broedeieren dus nooit met water schoon.

Wanneer het ei een klein beetje vies is, kun je het vuil er met je nagel afschrappen.

 

Tip: aantekeningen op het ei maak je op de stompe kant van het ei en met potlood. De inkt van een pen of stift kan het ei binnendringen en is schadelijk voor het kuiken.

Broedeieren Bewaren

Broedeieren hoeven niet gelijk bebroed te worden. U kunt broedeieren 14 dagen bewaren voordat u er mee gaat broeden mits ze koel bewaard worden en iedere dag gekeerd worden. Zo blijft de dooier in het ei zweven en kan het kuiken goed groeien wanneer deze bebroed wordt.

 

Tip: bewaar de broedeieren koel maar niet koud. De koelkast is dus geen geschikte plek. De beste plek is de kelder of een koele schuur. Ook mag de ruimte niet te droog zijn.

Broedeieren Uitbroeden

Wilt u meer weten over het uitbroeden van broedeieren? Klik dan HIER.

Waar zijn Broedeieren te koop?

Bij De Kippenspecialist zijn broedeieren te koop. De Kippenspecialist heeft een ruime keuze uit verschillende kippenrassen, zowel grote-als krielrassen. Ook bent u verzekerd dat de broedeieren van uitstekende ouders komen en dat u zonder zorgen kunt gaan broeden.  

 

Ook staat De Kippenspecialist altijd voor u klaar. Zo kunt u altijd met al uw vragen vóór, tijdens of na het broeden bij De Kippenspecialist terecht.

Please reload

ONZE BROEDMACHINES
KUIKEN BENODIGDHEDEN