top of page

WAAROM U UW KUIKENS BIJ ONS AANSCHAFT

ONZE PASSIE

ONZE PASSIE

WIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN

ONZE KUIKENS

ONZE KUIKENS

ZIJN GEZOND, ONTWORMD EN LUISVRIJ

ADVIES

ADVIES

U KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

GARANTIE

GARANTIE

U KRIJGT GARANTIE OP UW KIPPEN

GROTE KEUS

GROTE KEUS

U HEEFT DE GROOTSTE KIPPEN KEUS

HANDLEIDING

HANDLEIDING

U KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE

VERZORGING KUIKENS

ALLES WAT U MOET WETEN OM UW KUIKENS GOED TE VERZORGEN

Opfok van kuikens

De eerste week moeten de kuikens op 38 graden verwarmd worden. Verlaag de temperatuur langzaam naar 35 graden. Vanaf de tweede week verlaag je de temperatuur wekelijks met 2 graden door de lamp of kunstmoeder hoger te hangen. Laat ze onder de warmtelamp of !kunstmoeder! zitten totdat je de gemiddelde buitentemperatuur bereikt. Daarna hoeven de kuikens niet meer verwarmd te worden.

Je kunt makkelijk bij de kunstmoeder zien of de kuikens het warm of koud hebben. Zitten ze helemaal in het midden dan hebben ze het koud en moet de plaat een stukje omlaag. Zitten de kuikens aan de rand dan hebben ze het warm en kan de plaat een stukje omhoog. Het voordeel van een kunstmoeder is dat kuikens een veilig moedergevoel hebben en de kunstmoeder een constante warmte geeft, wat belangrijk is voor kuikens.

Verblijf

Dit kan een dichte kooi of bak zijn. Belangrijk is dat de kuikens er niet uit kunnen en dat ze uit de tocht zitten. Een knaagdierenkooi of een hoge plastic bak is erg geschikt als verblijf.

Warmtelamp of Kunstmoeder

Kuikens moeten totdat ze 10 weken oud zijn onder de warmtelamp of kunstmoeder.

Een Kunstmoeder is het meest geschikte warmtebron voor uw kuikens. De warmteplaat geeft een constante warmte af wat de kuikens erg fijn vinden en geeft uw kuikens een veilig gevoel. De warmteplaat is in hoogte te verstellen zodat uw kuikens zonder problemen kunnen groeien.

Drinkbakje

Uw kuikens moeten altijd de beschikking hebben over schoon drinkwater. Zorg ervoor dat uw kuikens niet in de drinkbak kunnen staan. Een handig drinkbakje is de kunststof waterbakje van 600 ml. Deze kunnen ze niet omduwen en heeft kleine randen waardoor ze niet in de drinkbak kunnen staan.

Tip: Het beste kunt u het drinkbakje iets verhoogt neerzetten zodat het water goed  schoon blijft.

Etensbakje

Wij hebben speciale etensbakjes voor kuikens. Op de afbeelding ziet u een metalen etensbakje van 30 cm voor uw kuikens. Het etensbakje zit laag bij de grond, is moeilijk om te duwen en heeft speciale tralies zodat uw kuikens hun eten niet eruit kunnen gooien.

Poultry 4 IN 1

Poultry 4 IN 1 is een schoonmaakmiddel dat u gebruikt bij het schoonmaken van al uw kuikenbenodigdheden. Poultry 4 IN 1 ontsmet, doodt slechte bacteriën en verwijdert virussen van uw kuikenbenodigdheden.

Voor de perfecte hygiëne moeten al uw kuikenbenodigdheden, zoals eet en drinkbakken één keer per week gereinigd en ontsmet worden met Poultry 4 IN 1.

Gebruiken: verwijder alle zichtbare viezigheid van het kuikenbenodigdheid. Spuit vervolgens alle kuikenbenodigdheden in met Poultry 4 IN 1 en laat het 15 minuten intrekken. Bij aluminium producten 5 minuten. Spoel het vervolgens af met water en ga er nog even met een doekje overheen. 

Nu zijn al uw kuikenbendigdheden ontsmet en virus vrij.   

Bodembedekking

Het beste kunt u hiervoor Mini Hemp gebruiken. Dit is lekker zacht voor de kleine, dunne pootjes en gemakkelijk te verschonen.

Houtsnippers zijn ook geschikt om als bodembedekking te gebruiken.

Kippenazijn

Kippenazijn voorkomt verspreiding van kippenziektes en onderlinge besmetting. Ziektekiemen en bacteriën worden direct in de waterbak gedood. Met Kippenazijn worden de snavels van uw kuikens ontsmet waardoor verspreiding van ziektes bij onderling pik-gedrag wordt voorkomen. Ook worden met Kippenazijn de darmen van de kuikens gereinigd en de slechte bacteriën gedood.

U geeft kippenazijn drie dagen per week door het drinkwater. Bij volwassen kippen 20ml per liter water en bij kuikens 5ml per liter water. U voorkomt met kippenazijn veel kuiken problemen. 

Voer

Excellent kuikenMix is exclusief ontwikkeld voor kuikens die net uit het ei komen en voert u tot de leeftijd van 10 weken. Excellent KuikenMix is het optimale voer voor kuikens in hun eerste tien levensweken. Excellent KuikenMix is rijk gevarieerd en de diversiteit aan ingrediënten zorgt voor een perfecte voedingsstart voor de kuikens.

In Excellente KuikenMix zitten verschillende zaden, groenten, groeikorrels en gedroogde vlokreeftjes, waardoor de kuikens alle vitaminen en mineralen binnen krijgen die noodzakelijk zijn in deze belangrijke levensfase. Wanneer de kuikens 10 weken oud zijn, kunt u overstappen op Excellent KippenMix vanaf 10 weken.

Vlo-Kreeftjes ​

Vlo kreeftjes zijn een uitstekende aanvulling op het Excellen KuikenMix. Vlo- Kreeftjes zijn een bron van natuurlijke eiwitten. Natuurlijke eiwitten zijn een van de belangrijkste bouwstoffen die jonge kuikens nodig hebben om goed en gezond te groeien.

Daarnaast zijn kuikens gek op Vlo-Kreeftjes. Omdat uw kuikens de Vlo-kreeftjes zo lekker vinden, kunt u ze heel gemakkelijk uit uw hand leren eten en zullen ze erg tam en gehecht aan u worden.

Multivitamine ​

Kuikens zijn in hun eerste weken van hun leven het meest kwetsbaar voor ziektes. Daarom is het belangrijk dat uw kuikens in goede conditie blijven. Door uw kuikens Multivitamine te geven zorgt u ervoor dat ze de juiste vitamines en mineralen binnen krijgen.

Multivitamines gaat heel gemakkelijk door het drinkwater heen en geeft u de kuikens 1 dag per week.

Wormmiddel

Wanneer uw kuikens voor het eerst naar buiten mogen, zullen ze van alles pikken en met nieuwe bacteriën in aanraking komen. Omdat dit nieuwe bacteriën voor ze zijn, is de kans op een worminfectie erg groot. Daarom is het belangrijk om uw kuikens te ontwormen wanneer ze voor het eerst naar buiten zijn geweest. Wormmiddel gaat heel gemakkelijk door het drinkwater heen.

Wormmiddel geeft u uw kippen altijd  2x per jaar (voorjaar en najaar).

Belangrijk: Wormmiddel verschraald een beetje de darmwand van uw kippen, daarom is het raadzaam om multivitamine te geven na de wormenkuur.

Please reload

bottom of page