WAAROM U UW BROEDMACHINE BIJ ONS AANSCHAFT

ONZE PASSIE

ONZE PASSIE

WIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN

BROEDMACHINE

BROEDMACHINE

ZIJN VAN DE BESTE KWALITEIT

ADVIES

ADVIES

U KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

GARANTIE

GARANTIE

U KRIJGT ALTIJD GARANTIE

GROTE KEUS

GROTE KEUS

GROTE KEUS BROEDMACHINES

HANDLEIDING

HANDLEIDING

U KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE

ZELF EIEREN UITBROEDEN

ALLES WAT U MOET WETEN OM UW EIGEN KUIKENTJES UIT TE LATEN KOMEN

Onvergetelijke ervaring

Er is niets leukers dan zelf eieren uitbroeden in je eigen broedmachine. Je volgt het gehele broedproces van dichtbij. Het allerleukste is natuurlijk als je een broedmachine met doorzichtige kap hebt, zodat je kan zien hoe de kuikentjes uit het ei kruipen. Het zelf uitbroeden van je kuikentjes is een onvergetelijke ervaring.

Het broedproces

Bij het zelf uitbroeden van kuikens in een broedmachine is de temperatuur en luchtvochtigheid erg belangrijk. De ideale temperatuur tijdens het broedproces is 37,8 graden. De luchtvochtigheid moet tijdens het broedproces 50% en na de 17e dag 65% zijn. De eieren moeten dagelijks gekeerd worden, op deze manier groeit het kuiken goed in het ei. Op de 19e dag stopt u met het keren en laat u de eieren rusten totdat ze uitkomen; zo krijgt het kuiken goed de kans om uit het ei te komen.

De eieren moeten 21 dagen verwarmd worden voordat de kuikens uitkomen. Soms komen eieren iets eerde of later uit. Vaak komen kleinere rassen eerder uit het ei. Vaak kun je de kuiken al horen piepen in het ei; dan weet je dat het niet meer lang zal duren voordat het kuiken het ei kapot pikt.

De geboorte

Kuikens pikken de eischaal open met een speciale eitand. Een eitand is een scherp puntje dat aan de voorkant van het snaveltje van de kuiken zit. Wanneer het kuiken uit het ei is, verdwijnt de eitand weer vanzelf.

Het kost een kuiken veel moeite om uit het ei te komen. Vaak rusten kuikens een paar uur nadat ze het eerte gaatje in het ei hebben gemaakt. Kuikens hebben soms wel een hele dag nodig om uit het ei te komen. Belangrijk is om het kuikentje zelf uit het ei te laten komen en ze niet te helpen.

Laat het kuiken nadat deze helemaal uit het ei is gekropen nog 24 uur in de broedmachine zitten om op te drogen en op krachten te komen. Kuikens hebben de eerste dag geen eten en drinken nodig.

Broedmachine

Er zijn broedmachines in alle soorten en maten. belangrijk is dat de broedmachine compleet is. Zo moet het een goede ventilatie, constante temperatuur en goede luchtvochtigheid hebben.  De broedmachines bij De Kippenspecialist zijn helemaal compleet en makkelijk in gebruik. U kunt bij de broedmachines kiezen uit een half of full automatische broedmachine. Bij de halfautomatische broedmachine moet u zelf de eieren keren, dit doet u gemakkelijk door een hendel te verschuiven. 

Bij een full automatische broedmachine worden de eieren automatisch gekeerd. U heeft bij De Kippenspecialist keus uit verschillende maten broedmachines. U kunt kiezen uit een machine voor 3, 10 of zelfs 23 eieren. Ook heeft u keus uit broedmachines met een doorzichtige kap zodat u het gehele broedproces goed kan volgen. Bij beiden soorten broedmachines is de temperatuur en luchtvochtigheid zeer gemakkelijk in te stellen.

Schoonmaakmiddel

Poultry 4 IN 1 is een schoonmaakmiddel dat u gebruikt bij het schoonmaken van al uw broedbenodigdheden. Poultry 4 IN 1 ontsmet, doodt slechte bacteriën en verwijdert virussen van al uw broedbenodigdheden.

Voor de perfecte hygiëne moeten al uw broedbenodigdheden zoals broedmachine en broedmachine onderdelen vóór het broedproces begint minstens één keer gereinigd en ontsmet worden met Poultry 4 IN 1.

Gebruiken: verwijder alle zichtbare viezigheid van de broedbenodigdheden. Spuit vervolgens alle kippenbenodigdheden in met Poultry 4 IN 1 en laat het 15 minuten intrekken. Bij aluminium producten 5 minuten. Spoel het vervolgens af met water en ga er nog even met een doekje overheen. 

Nu zijn al uw broedbenodigdheden ontsmet en virus vrij én kunt u met een gerust hart gaan broeden.    

Broedeieren

Belangrijk is om uit te zoeken welk kippenras u straks wilt houden. Bij De Kippenspecialist heeft u keus uit broedeieren van verschillende kippenrassen. De Kippenspecialist luistert graag naar al uw wensen die u in een kippenras zoekt en adviseert u een ras dat aan al uw wensen voldoet. Ook tijdens het broedproces kunt u altijd op De Kippenspecialist rekenen.

Please reload

ONZE BROEDMACHINES
KUIKEN BENODIGDHEDEN