top of page

WAAROM U UW BROEDMACHINE BIJ ONS AANSCHAFT

ONZE PASSIE

ONZE PASSIE

WIJ HEBBEN EEN PASSIE VOOR KIPPEN

BROEDMACHINE

BROEDMACHINE

ZIJN VAN DE BESTE KWALITEIT

ADVIES

ADVIES

U KRIJGT DESKUNDIG ADVIES OP MAAT

GARANTIE

GARANTIE

U KRIJGT ALTIJD GARANTIE

GROTE KEUS

GROTE KEUS

GROTE KEUS BROEDMACHINES

HANDLEIDING

HANDLEIDING

U KRIJGT EEN GRATIS HANDLEIDING MEE

ZELF EIEREN UITBROEDEN

ALLES WAT U MOET WETEN OM UW EIGEN KUIKENTJES UIT TE LATEN KOMEN

Bijzondere ervaring

Kuiken info | De Kippenspecialist

Het is een bijzondere ervaring om eieren zelf uit te broeden in je eigen broedmachine. Je volgt het gehele broedproces van dichtbij. Het allerleukste is natuurlijk als je een broedmachine met doorzichtige kap hebt, zodat je kunt zien hoe de kuikentjes uit het ei kruipen.

Belangrijk

Kuiken info handleiding | De Kippenspecialist

Belangrijk om rekening mee te houden voordat je eieren wilt gaan uitbroeden is dat er gemiddeld genomen iets meer hanen dan hennen uit het ei komen. Vaak blijf je met hanen zitten omdat er weinig mensen een haan kunnen houden en omdat je meerdere hennen per haan moet hebben. Zoek dus een oplossing voor de hanen voor je aan uitbroeden begint.

Een leuk alternatief

Kuiken info handleiding | De Kippenspecialist

Een leuk alternatief is een jong kuikentje te nemen. Als je kuikens bij De Kippenspecialist koopt zijn ze al gesekst door een professional, dus kan je kiezen welk geslacht je wilt. Nog een voordeel van jonge kuikens is dat de kuikens bij De Kippenspecialist ingeënt worden na de geboorte. Deze inentingen hoeven niet herhaald te worden. Je kunt de kuikens ook nog heel tam maken. Lees HIER meer over het op laten groeien van kuikens.

Het broedproces

Kuiken info handleiding | De Kippenspecialist

Bij het uitbroeden van kuikens in een broedmachine is de temperatuur en luchtvochtigheid erg belangrijk. De ideale temperatuur tijdens het broedproces is 37,8 graden. De luchtvochtigheid moet tijdens het broedproces 50% zijn en na de 17e dag 65%. De eieren moeten dagelijks gekeerd worden. Op deze manier groeit het kuiken goed in het ei. Op de 19e dag stopt u met het keren en laat u de eieren rusten totdat ze uitkomen. Zo krijgt het kuikentje goed de kans om uit het ei te komen.

 

De eieren moeten 21 dagen verwarmd worden voordat de kuikens uitkomen. Soms komen eieren iets eerde of later uit. Vaak komen kleinere rassen eerder uit het ei. Vaak kun je het kuiken al horen piepen in het ei. Dan weet je dat het niet meer lang zal duren voordat het kuiken het ei kapot pikt.

De geboorte

Kuiken info handleiding | De Kippenspecialist

Kuikens pikken de eierschaal open met een speciale eitand. Een eitand is een scherp puntje dat aan de voorkant van het snaveltje van het kuikentje zit. Wanneer het kuiken uit het ei is, verdwijnt de eitand vanzelf.

 

Het kost een kuiken veel moeite om uit het ei te komen. Vaak rusten kuikens een paar uur nadat ze het eerste gaatje in het ei hebben gemaakt. Kuikens hebben soms wel een hele dag nodig om uit het ei te komen. Belangrijk is om het kuikentje zelf uit het ei te laten komen en ze niet te helpen!

 

Laat het kuiken nadat deze helemaal uit het ei is gekropen nog 24 uur in de broedmachine zitten om op te drogen en op krachten te komen. Kuikens hebben de eerste dag geen eten en drinken nodig.

Broedmachine

Kuiken info handleiding | De Kippenspecialist

Er zijn broedmachines in alle soorten en maten. Belangrijk is dat de broedmachine de juiste eigenschappen heeft. Zo moet de machine over een goede ventilatie, constante temperatuur en goede luchtvochtigheid beschikken. De broedmachines bij De Kippenspecialist voldoen aan deze eigenschappen en zijn makkelijk in gebruik. U kunt bij de broedmachines kiezen uit een half of full automatische broedmachine. Bij de halfautomatische broedmachine moet u zelf de eieren keren. Dit doet u gemakkelijk door een hendel te verschuiven. 

 

Bij een full automatische broedmachine worden de eieren automatisch gekeerd. U heeft bij De Kippenspecialist keus uit verschillende maten broedmachines. U kunt kiezen uit een machine voor 310 of zelfs 23 eieren. Ook heeft u keus uit broedmachines met een doorzichtige kap zodat u het gehele broedproces goed kan volgen. Bij beiden soorten broedmachines is de temperatuur en luchtvochtigheid zeer gemakkelijk in te stellen.

ONZE BROEDMACHINES
KUIKEN BENODIGDHEDEN
bottom of page