top of page

ZIJDEHOEN KRIEL USA KUIKENS

De Zijdehoen USA, ook wel bekend als de Americaanse zijdehoender. Deze kip wordt gelieft om hun zijdezachte veren en hun karakter. 

Wat deze kippen zo uniek maakt, is hun opvallende uiterlijk en charmante persoonlijkheid. Een kenmerkend aspect van de zijdehoen USA is hun zachte en pluizige verenkleed dat aanvoelt als zijde. Dit maakt hen niet alleen aantrekkelijk, maar ook geliefd bij kippenliefhebbers die op zoek zijn naar kippen met een bijzonder uiterlijk.

 

Ze komen voor in verschillende kleuren. Een opvallend kenmerk van de zijdehoen is hun kuif, een pluizige toef bovenop hun kop die bijdraagt aan hun charmante voorkomen. 

 

Qua karakter staan zijdehoen krielkippen bekend als vriendelijk en rustig. Ze zijn ideaal voor mensen die op zoek zijn naar gezelschapskippen. Hun sociale karakter maakt ze geschikt voor kinderen.

Het verschil tussen de zijdehoen kriel en zijdehoen USA zijn een paar uiterlijke kenmerken. Zo heeft de zijdehoen USA een grotere kuif, compactere bouw, kortere snavel en meer pootbevedering. USA Zijdehoenders zijn middelformaat krielen.

Heeft u interesse in dit ras? Dan kunt u het beste even bellen naar 010-7500390 om te informeren over de beschikbaarheid. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij telefonisch bereikbaar. Klik HIER voor onze openingstijden.

bottom of page