top of page

ORPINGTON

Orpington kippen zijn bijzondere kippen. Ze hebben een lief karakter en een schattige uitstraling. Orpinton kippen hebben een groot en breed lichaam. Omdat ze korte pootjes hebben, lopen ze laag bij de grond. Ze hebben een dikke verenlaag waardoor ze er nog ronder uitzien. Ze worden vaak lopende donsbolletjes genoemd.

Orpington kippen leggen ongeveer 4 tot 5 eieren per kip per week. Vaak gaan ze ’s winters door met leggen. Ze worden regelmatig broeds en zijn dan uitstekende ouders die hun jongen probleemloos grootbrengen. Orpington kippen kunnen het beste in een ren gehouden worden. 

Orpington kippen zijn levendige, betrouwbare en hele lieve kippen. Ze worden snel handtam en zijn het liefst in de buurt van mensen. Dit ras is ook geschikt voor kinderen en beginnende kippenhouders.

FILMPJE

Heeft u interesse in dit ras? Dan kunt u het beste even bellen naar 010-7500390 om te informeren over de beschikbaarheid. Van maandag tot en met zaterdag zijn wij telefonisch bereikbaar. Klik HIER voor onze openingstijden.

bottom of page